Hlavní obsah

Havarovaný kamion u Olomouce ucpal dálnici

Olomoucko
Aktualizováno

Na zhruba osm hodin zablokovala havárie kamionu dálnici D35 u Olomouce ve směru z Ostravy na Brno. Při karambolu soupravy s návěsem se nikdo naštěstí nezranil, škoda na kamionu, svodidlech a dopravních značkách je 1,845 milionu korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havárie kamionu na dálnici D35 u Olomouce

Článek

„K nehodě došlo ve zúžení, kde probíhá rekonstrukce dálničního mostu,“ popsal mluvčí olomouckých hasičů Josef Koláček a dodal, že kamion prorazil betonové hrazení a blokoval jízdní pruhy ve směru na Mohelnici.

Profesionální hasiči z Olomouce přečerpali z nádrže kamionu naftu a místo srážky zabezpečili proti požáru. „Událost se obešla bez zranění,“ potvrdil Koláček.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havárie kamionu na dálnici D35 u Olomouce

Policejní mluvčí Libor Hejtman sdělil, že k nehodě došlo krátce před 3. hodinou ranní na 271 kilometru dálnice D35 ve směru z Ostravy na Brno.

„Devětapadesátiletý řidič nákladní soupravy před místem zúžení nepřizpůsobil rychlost vozidla, prorazil dopravní značení a betonová svodidla, na kterých zůstal s tahačem zaklíněný,“ informoval a upřesnil, že na tahači je škoda za milion, dalších 20 tisíc na návěsu a 825 tisíc korun na dopravním značení a svodidlech.

Krátce po 11. hodině Hejtman uvedl, že dálnice D35 byla po odstranění následků nehody nákladního vozidla plně zprovozněna. „Přesto apelujeme na řidiče, aby z důvodu plánované opravy v tomto úseku při jízdě věnovali zvýšenou pozornost,“ připojil.

Havarovaný kamion u Olomouce ucpal dálnici

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám